Tuesday, December 30, 2008

2009.....Action!...


Ако съществува един призив, който трябва да изпишем върху знамето на нашия бунт; ако има едно възклицание на ярост и пробуждане, което трябва да изкрещим в пространството; ако има една кристална фраза, която трябва звънко да изковем върху наковалнята на най-суровата действителност, то в тези мрачни дни, тя единствено може да бъде: Действие! Вълната на международната реакция се надига със замайваща скорост. Тя заплашва да удави всички наши защитни сили пред болестта капитализъм.

Тази мрачна и кървава реакция, цинична и убийствена, садистична и покварена, започна атака с ясната представа за нашите цели, които тя трябва да стъпче, да унищожи, за да изличи и убие всяка клетка на съживлението. Навсякъде около нас, виждаме само блещукането на щиковете, огъня на пушките, затвори, широко отварящи се, за да ни погълнат и заровят живи, терорът заливащ всичко наоколо, кланета извършвани дори в най-отдалечените кътчета, нарушаване на човешки права, цинично хвърляни в лицето на всеки ... накратко, ние сме обградени от най-ужасна разруха и тирания.

Разбърквайки човешкия дух, бунтувайки се в този тъмен час, отмъщавайки за тези, които бяха смачкани под товара на варварството и буржоазната тирания ... това трябва да бъде дълг на всеки революционер, днес, утре, завинаги. Ние имаме на разположение хиляди оръжия, по-мощни от тези на пасивността, оръжия, които поставят магията и интелектът на индивида на наше разположение, ние просто трябва да се превъоръжим с изтънчена предпазливост, и всички предпазни мерки, да не се доверяваме дори на нашите собствени майки преди да постигнем нашата цел - Социална Революция.


Ние можем – и искам
е - да смачкаме техните правила под мощния боздуган на нашия справедлив гняв, лавината на нашето въстание ще разбива и преобръща техния свят. Времето настъпи ... днес! Позволяваме си да се изправим яростно против всички стени на тиранията. Чрез нашите оръжия за защита, нека да изпишем "Действие!" на всички защитни валове на Държавата. Нека да оформим и влеем в кръвтта и във всяка наша фибра новото бунтовническо съзнание, което да поведе нашето достойнство. Със силата на цялото наше същество, нека да вдигнем факела на вярата, светлината на идеала и революционните добродетели, които за нашето движение бяха и винаги ще бъдат нашите най-големи надежди.

Да действаме! Да отмъстим за поробените, да освобождаваме тези, които са заплашени от всяка тирания ... и нека носим в съзнаниета си мисълта, че само чрез една дума може наистина да отдадем почит към падналите, към мъчениците, героите, и към нашия идеал ..думата е: Действие!

Северино Ди Джовани 1930

(от Green Anarchy #9, 2002)

No comments: